virus Coxsackie A16
03 April 2012
12:45 AM
9 COMMENTS



sumber google :)

haaa , headline bunyi style gempak kan , ekeke gempak ke ? hoho k tak . Akeceli alin buat story ni sebab alin kene sakit nie , tadi pergi jumpe doc , she said *dokter pmpn okey hihi penyakit alin ni selalu kene kat budak-2 tapii #Alin bukan nye budak-2 ponn , hmm tapi die kate penyakit nie tak series tapi boleh elok la , dalam 1 or 2week baru elok la , tu dia habaq hang , lama nya , ok ok . Penyakit ni boleh di jangkiti dalam permulaan alin kene , alin taley minum makan share-2 nan famly , bersin batuk semua mmg kene tutp mulut lah kan , tak boleh keluar rumah , haih mcm kuarintin dah aku nie , then alin kene minum air manyak-2 , then kene sapu krim kat tangan n kaki for elakkan dari terus sakit n gatal-2. huhu, nak tau ? mlm smlm dah mula dah rasa tangan gatal-2 , eceyh , dok fikir la gatal tapak tangan dapat duet sekali dapat penyakit hamek kau angan-2 melepas , hihi , bangun-2 mmg mandi teros  la kan , dah tgahari mmg tak tahan gatal pedih semua , last-2 pergi doc haaa tudia virus aku dapat. Doc kata die tak bagi antibiotik cos virus kan ? bagi antibiotik cemana pon taley nak elok . so i need more more rest. hmm. tatau cane ley kena , huhu sedeyh. so tujala nak share je untuk pengetahuan sekali . doakan kita cepat sembuh ok . korang jage kesihatan jugak ok. dedaa :D

Tanda-Tanda Penyakit
-.- Demam panas
-.- Sakit tekak
-.- Kurang selera makan
-.- Ruam dan biji-biji berair (blisters) di tapak tangan dan kaki 
#ni senarai tanda yang alin dah kena -.- 
#sumber disini 



okey , ni la ubat alin dapat , hihi :)


haaa tengok tu tangan kite , dah ada biji-2 die dah kan , so shadd :( ni petang tadi , malam punya keadaan lagi parah tahu , merah je tangan , kaki pon kene , hmm :'(







OLDER POST | NEWER POST



just need to click "go" once



//follow //follow //follow //xoxo



credits:

'Nightclubbing' was handcoded by lithium and colours can be found on the color-hex site.









adlinamansor
29 november 1994
Bachelor in ISE

SHAZLIZAHARI


TWITTER FACEBOOK TUMBLR